Γάμος

Οι Ρομά Γιορτάζουν με όλες τις δέουσες τιμές. Διαρκεί 3 ημέρες. Η χιλιοτραγουδισμένη τσιγγάνικη αγάπη στην αποκορύφωση της.

Την 1η ημέρα γλεντάει όλη η γειτονιά με φαγητά μαγειρεμένα από τις γυναίκες τις γειτονιάς.

Την 2η ημέρα τα στέφανα: μετά το βάψιμο των μαλλιών της νύφης, από μια ουσία που λέγεται "κουναία", ακολουθεί ο στολισμός της. Στην συνέχεια χορεύει για τελευταία φορά ως κοπέλα στο πατρικό της σπίτι, για να ξεκινήσει για το μυστήριο του γάμου στην εκκλησία. Στο σπίτι του γαμπρού χορεύουν με το λάβαρο στολισμένο με λουλούδια (είναι η ελληνική σημαία). Μετά τα στέφανα το γλέντι συνεχίζεται στο σπίτι του γαμπρού. Οι καλεσμένοι τιμούν την οικογένεια που χορεύει πετώντας δολάρια στην ορχήστρα.

Την 3η ημέρα ο γάμος τελειώνει με "δώρα". Γονείς, συγγενείς φίλοι και συμπολίτες προσφέρουν στο νιόπαντρο ζευγάρι διαφόρων λογιών δώρα (οικοσκευές, χρηματικά ποσά κ.α ), ανάλογα με το βαθμό συγγενείας ή σχέση που έχουν, Ο αρραβώνας γίνεται σε μικρή ηλικία, προκειμένου να μην παρασυρθούν και ξεφύγουν από το έθιμο, διότι έχει άμεση επίπτωση στην ηθική τάξη της οικογενείας, όπως προαναφέρθηκε. Προσφέρονται λουλούδια στους καλεσμένους (κόκκινα τριαντάφυλλα), που συμβολίζει την τιμιότητα της παρθενίας της νύφης. Ακλουθούν πυροβολισμοί στον αέρα, χορός και τραγούδι έως το πρωί. Ακούγονται λαϊκά τραγούδια και τσιφτετέλια (Μπέκος, Β. Σαλέας ). Συνηθισμένα όργανα είναι το κλαρίνο το τουμπερλέκι,το ντέφι και το ακορντεόν. Τώρα ακούγεται και το ηλεκτρικό πιάνο. Σφάζεται αρνί που μαγειρεύεται με ρύζι (γαμοπίλαφο) και πατάτες κοκκινιστές με κρέας. Προσφέρεται ούζο, κουφέτα, κόκκινη καραμέλα (συμβολίζει την αγνότητα της νύφης). Ο αρραβώνας είναι συνήθως ανοιχτός. Καλεσμένοι είναι όλοι η κοινότητα.